за ИЕЦ

Интер Експо и Конгресен Център e единственият изложбен център в София, символ на модерните и успешни бизнес практики и е домакин на множеството изложения и събития, които покриват различни сфери на икономиката. Изложбеният комплекс предлага на партньорите си много възможности да представят и развият идеите си, както и да презентират по най-добрия начин своите проекти.

Капацитет на Изложбения и Конгресен център:
- Обща площ - 42 000 кв. м.
- 6 изложбени зали и открита изложбена площ,
- 8 конгресни и семинарни зали
- Офиси
- Ресторанти, кафенета, банков клон

В непосредствена близост са разположени:
- спирка на метрото
- два подземни паркинга с общ капацитет 1600 места
- четири звезден хотел

Първите две изложбени зали отварят врати през пролетта на 2001 г. като поетапно до 2009 г. комплексът се разширява до днешния си вид. Учредители са Булгарреклама Холдинг АД, Агенция Булгарреклама ЕООД, Столична Община и Българска Стопанска Камара.

Оператор на комплекса от откриването му и организатор на голяма част от изложенията в него е Интер Експо Център ЕООД. Това е новото име на Агенция Булгарреклама ЕООД, първата рекламна агенция в България, създадена през 1958 г. Една от дейностите, които Агенцията развива, е организирането на международни изложения и различни по вид събития, което води и до решението за инвестиция в комплекса.

Интер Експо Център ЕООД извършва следните услуги:
- Организиране и провеждане на специализирани изложения
- Провеждане на различни по вид делови събития: конгреси, конференции, семинари, промоции, презентации и др.
- Отдаване на площи за гостуващи изложения, церемонии, концерти, фирмени тържества и др.
- Дизайн, проектиране и изграждане на щандове както в страната, така и в чужбина
- Спедиция, логистика и митническо обслужване чрез дъщерното си дружество Експо Логистик ЕООД

От началото на 2016 г. Интер Експо Център е официален представител на Мессе Франкфурт за България и се ангажира да предостави достъп до всички изложения, организирани от германското дружество, в различни точки по света. За повече информация посетете сайта www.bulgaria.messefrankfurt.com